2013-12-14

Hlas Československa- Casting


A je to tu! Konečně post o tom mém dni ''D'', který byl právě dnes. Mnozí z vás jistě ví, že jsem dnešní den strávila na castingu do Hlasu Československa. Musím říct, že dnešní den patřil mezi nejzajímavější v mém životě. Ne jen, že jsem poprvé zpívala před lidmi, stála před kamerou a poznala spoustu lidí, ale hlavně jsem si já sama dokázala, že mám na víc. Nikdy jsem nevěděla, jak na tom jsem co se týče zpěvu. Dnes jsem ale zjistila mnoho a určitě si troufnu říct, že to ovlivní můj život. 
Rozhodla jsem se vám dnešek kompletně popsat od toho jak to tam probíhalo, až k mým pocitům a závěru, jak vše dopadlo. 


Na casting jsme přijely někdy kolem deváte hodiny ráno. U hostesek jsem se zaregistrovala, dostala číslo a pak už jen čekala na příchod hostesek. Nervozitu jsem ze sebe vypouštěla na záchodech zpěvem se spolusoutěžící a to mě možná trošku nabilo, jelikož se mě snažila strašně přeřvávat. haha :D
Po delším čekání hosteska konečně vyslovila moje číslo a ještě několik dalších. Všechny nás odvedla do 7. patra hotelu NH Praha a postupně jsme každý chodil před porotu.
Když jsem konečně přišla na řadu já, byla jsem strašně nervózní. Oni se mě nejprve ptali na pár otázek a potom jsem začala zpívat mojí oblíbenou písničku Your Song. Samozřejmě se mi stala věc, které jsem se nejvíce bála a to je výpadek textu. Nechtěla jsem na sobě nechat znát, že si nemohu vzpomenout, tak jsem si pár slov prostě vymyslela a dokonce jsem tím i porotu trošku rozesmála. Po mém vystoupení mi producent řekl, že postupuji do dalšího kola, ale že musím zpívat stejnou písničku a že se jí musím naučit pořádně. Samou radostí jsem vyběhla z toho pokoje a hosteska mě odvedla na další místo, kde se konalo druhé kolo. Byla tam strašně zvláštní atmosféra, kterou nemůžu ani popsat. Lidé byli nervózní a dlouhou chvíli si odlehčovali zpěvem a hraním na kytaru. Po třech hodinách jsem konečně opět přišla na řadu. Teď už to bylo všechno takové větší. Reflektory, 5 členná porota, kameraman, mikrofon.... Vlastně jsem vůbec nevěděla jak to celé bude probíhat. Opět si semnou chvíli povídali a potom mě pobídli k tomu abych začala zpívat. Snažila jsem se jak nejvíc to šlo, ale musím přiznat, že mě tréma trošku ovládla. Po dokončení mého výkonu, jsem si vyslechla proslov jednoho z porotců, který mě opravdu mile překvapil. Já nečekala, že postoupím,takže ksem zklamaná nebyla, ale nečekala jsem ani taková hezká slova, které mi byly řečeny.
'' Máte naprosto skvělou barvu hlasu, kterou nemá jen tak někdo a máte obrovský potenciál, ale je vidět, že nejste tolik vytrénovaná jako lidi co zpívají veřejně. Letos to do té 150 nebude ale určitě teď trénujte a zkuste to za rok a určitě máte šanci, nezahazujte to! :) ''
Tohle mě opravdu hodně ovlivnilo. Samozřejmě mě trošku zamrzelo, že když jsem porazila i lidi, kteří studují například konzervatoř a dostala se do toho druhého kola, tak to nevyšlo, ale pro mě tohle opravdu veliký úspěch a jsem strašně ráda za to, že jsem se konečně dozvěděla, že na něco mám. Teď plánuji co nejvíce trénovat a na podzim na mě čeká X- Factor!
Ještě jednou bych chtěla poděkovat všem lidem, kteří mě dnes podporovali a přáli mi hodně štěstí. I když se mi to nepovedlo na 100 % tak jsem ten nejš´tastnější člověk na světě.!
Mějte se krásně a s láskou Míša :**





21 komentářů:

  1. Jsi tak strašně boží. :3

    OdpovědětVymazat
  2. tak Miška :) držím ti palce! :) X-Factor zvládneš :) trénuj,trénuj,trénuj :) mňa čaká kasting do X-Factoru zajtra :P u nás na slovensku... ;) PS:neskutočne ti to pristalo °;)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Do Slovenského X-factoru jsem to chtěla zkusit taky, ale raději si počkám na podzim na ten český! Přeju hodně štěstí!! :))

      Vymazat
  3. Gratuluju moc, i tak je to úúžasnej výkon a můžeš být na seb e hroozně moc pyšná, protože spousta lidí tohle nedokáže! Věř si co nejvíc a dej do toho srdce, přeju moc štěstí, ale ty žádný nepotřebuješ, určitě je okouzlíš! :)

    OdpovědětVymazat
  4. No tak to je super, clanek jsem precetla jednim dechem a drzim palce, at to vyjde na podzim!!!
    M.

    OdpovědětVymazat
  5. tak hodne stesti na podzim!)) ja bych nedokazala zpivat verejne, proto te obdivuju!:D

    OdpovědětVymazat
  6. úžasný :-) Gratuluju ♥ Dokážu si představit, jakou radost jsi musela mít :-) Asi takovou jako jsem měla já, když jsem se dozvěděla, že mám dabovat reklamu na Merci :-)!

    OdpovědětVymazat
  7. si uzasna a nevadi že si nepostupila dalej, dolezite je ze si porazila samu seba, mozno svoj strach a mozno podcenovanie samej seba a zistila si že mas naviac a že môže z teba niečo byť..si skvelá, a si skvelý príklad toho, že si ludia musia viac veriť..to ja si neverim vobec, takže asi prehodnotim tento stav :)

    OdpovědětVymazat
  8. škoda, že jsi nepostoupila, ale samozřejmě i tak gratuluji!:)
    a mimochodem máš nádherné náušnice s moc ti to sluší!

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj.
    Chtěla jsem se zeptat, šla jsi po té porotě ke klavíru a pak na interview? Já jsem celá nějaká zmatená. Mě bylo řečeno, že postupuji, ale co si tak všude čtu, každý má jiný ten postup dál, tak vlastně prakticky nevím, na čem jsem.
    Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkově byly dvě kola :) Když jsi postoupila v tom prvním tak jsi postoupila do toho druhého, ale součástí toho druhého byl potom i zpěv u klavíru a rozhovor, ale to už tě neovlivňovalo. Ovlivňoval tě jen ten druhý výstup před porotou. Na ten rozhovor brali některé lidi ještě předtím než vůbec vystoupili v druhém kole :) Ke klavíru se ale dostali až když měli jisto zda v druhém kole postoupili :)

      Vymazat
  10. Já jsem byla minulý rok. Byla jsem tam vyjevená jako blázen. Díky tomu jsem změnila názor na všechny tyhle soutěže a v televizi se na to ani nedívám. :D Přijde mi to postavený na hlavu. Já jsem byla v desítce s holčinou, která měla tak neskutečnej hlas!! Slyšela jsem jí až za dveřma a šel mi mráz po zádech.. všichni jsme tam ztuhli. Dál jí ale nepustili a podle mě jen proto, že měla pár kilo navíc a nebyla to žádná krasotinka.. Je to smutný.. Každopádně jsem čekala, že ty to dáš :/ Ale příště to vyjde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) já to určitě jen tak nevzdam, ale jak tady píšeš o tom jak to tam chodí :) Je samozřejmost, že to mají trošku na hlavu no, ale zase já z mých zkušeností letos nemůžu říct nic. Byli tam lidi co si stěžovali, že je porota arogantní a zlá, ale já neměla ani jeden jediný problém. Semnou tam byla holčina, která byla taky super. Byla semnou ve skupině a jako jediné dvě jsme spolu postoupily a obě nás potom v druhém kole vykopli. Já chápala proč mě, protože mi řekli jasný důvod, který si myslím, že byl pravdivý, ale u ní jsem to moc nechápala.. byla skvělá, ale to je ono. Tyhle soutěže nejsou jen o tom jestli umíš zpívat, jsou o tom jestli se porotě tvůj hlas líbí. Oni to tam říkali sami, že nemůžou pouštět dál každého kdo umí zpívat, oni hledají prostě lidi, který ten hlas mají neoviklej a zajímavej :)

      Vymazat
  11. Líbí se mi tvůj hlas a hlavně vždycky zbožňuji, když dáš něco nazpívaného na instagram. :) I tohle je úspěch a držím palce do další soutěže.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, Miki, kde přesně v Plzni pracuješ? :))

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, docela te obdivuju, ze jsi tam sla, ale myslim, ze ty slova, ze ktetych mas takovou radost tam slycha kazdy druhy :-/ Driv totiz poroty vytrestali za to, ze jsou moc prisni a pak na ne byly stiznosti... Kamoska tam byla loni a rekli ji v podstate to same, tak to zkusila i letos a zas se nedostala. A navic ji rekli naprosto neco joneho. A take si myslim, ze je blbost to, co ti rekli s tou verejnosti, ptz normalne se tam dostavaji lidi, kteri si zpivaji treba jen ve sprse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Nemyslím si, že tohle říkají každému druhému nebo že by byli schválně milí, protože tam každému řekli opravdu odlišný názor.. na někoho byli nepříjemní, na někoho normální...
      A s tou veřejností to mysleli tak, že jsou lidi kteří mají vyvinutý hlas už od přírody, ale jsou lidi jako já, kteří potřebuujou svůj hlas rozvijet a já ho nemám dostatečně rozvinutý.. takhle to mysleli :)

      Vymazat
  14. Ahoj, asi to ještě nevíš, ale na jaře bude česko-slovenský X factor, tak to můžeš zkusit - castingy jsou v ČR tady http://mujxfactor.cz/mujxfactor-kastingy.html :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla za to, že na jaře je jen slovenský x- factor. V česku má být na podzim :) Ale ještě to teda prostuduju, děkuju :)

      Vymazat
    2. původně ano, ale teď se k tomu přidala i Prima, píše to JOJka na webu :) tak to prostuduj a držím palce :).

      Vymazat