2013-06-18

9 tips for my hair



Protože je Kikís pryč a mě je líto celý týden nepřidat nic na blog, rozhodla jsem se tedy nějak shrnout péči o vlasy. Hodně často jsou mi pokládány otázky na různé věci, tak doufám, že vám tento článek alespoň částečně odpoví. Samozřejmě není to nic co by sedělo úplně na všechny, přecejenom každý má vlasy jiné, ale tohle jsou takové všeobecné informace, které by vám mohly pomoci. 
Já jsem zastáncem toho, že co se týče kosmetiky a i co se týče vlasové kosmetiky, nemělo by se šetřit. Samozřejmě chápu, že je mnoho lidí, kteří si nemohou dovolit dražší produkty, ale i v obyčejných drogériích lze najít dobré produkty. Pamatujte si, že každý den jsou vlasy zatěžovány vnějšími vlivy a proto je důležité dávat jim dostatečnou péči. I když jsou vlasy pravidelně barvené, kvalitní péčí je můžete udržet ve zdravém stavu. 


Co patří do základní péče?
1. Ať už si vlasy myjete denně nebo kdykoliv, správná volba šamponu a správné mytí  je důležité.
2. Pokud máte vlasy delší jak pod uši, regenerace je nutností. Vlas se díky ní uzavře a je odolnější a lesklejší.
3. Je vhodné používat různé olejíčky, fluidy. Dávají se většinou na suché vlasy. Dodají lesk
4. Lak na vlasy v přiměřeném množství. Sám o sobě hodně vlasy vysušuje.
5. Co se týče barvení. Tuhle věc by jste měli raději nechat na profesionálech. Oni samí ví jak nejlépe barvu nanést, jak dlouho nechat působit a tak dále. Koneckonců barvy na vlasy z drogerie nejsou to pravé a většinou si slečny, paní a dámy ničí vlasy samy nejvíce právě těmito produkty.
6. Pravidelně zastříhávat konečky.
7. Použití ochranných přípravků by mělo být na denním pořádku. Pokud si vlasy žehlíte, nepodceňujte tyto přípravky. Opravdu vám dokážou vlasy ochránit.
8. Jednou za týden je fajn udělat zábal, o kterém už jsem psala tady
9. Rozčesávejte vlasy vždy od konečků a postupujte postupně až k pokožce hlavy. Mějte s tím trpělivost a zvolte vhodný hřeben.


Pokud budete těchto 9 bodů dodržovat, myslím, že by s vašimi vlasy neměl být problém.Na jiné otázky ráda odpovím na asku. Doufám, že vám tento článek alespoň trošku k něčemu byl i když bych chápala kdyby jste ho nečetli, přecejenom tyhle hodně ''psací'' články nikoho moc nebaví :D Mějte se krásně a s láskou :)


7 komentářů:

  1. Me takoveto clanky bavi mnohem vic :) dekuji
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, ty zábaly nějak zanedbávám.

    OdpovědětVymazat
  3. joo...tak péči o vlasy tak trochu zanedbávám. To je story na celou noc :D
    Mám doma tunu přípravků na vlasy. Proti žehlení (žehlím si jen patku), různé kondicionéry, olejíčky, ale taky laky a bla bla bla...Nic nepoužívám a vlasy si taky barvím sama...pak to taky tak vypadá. Ach jo. Snad se někdy dokopu aspoň k tomu zábalu:D

    OdpovědětVymazat
  4. ja zábaly a masky a všetko takéto dosť zanedbávam :D
    aj pravidelné pristrihávanie končekov :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám rada takéto články ! :) Pekný je aj tento ! :3

    OdpovědětVymazat
  6. Rozčesávejte vlasy vždy od konečků a postupujte postupně až k pokožce hlavy. --> to moc nechápu... :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no nervy to prostě od hlavy, musíš postupně nejdřív od konečků a psotupně to rozčesáváš výš a výš :) jde ot o aby se ti vlasy nepřetrhávaly

      Vymazat