2012-06-21

Hair cosmetic

Milí čtenáři,
Jelikož se Míša učí kadeřnicí, tak jsme se rozhodli využít její znalosti i na blogu. Některým z vás by tyhle rady mohli pomoci. Vysvětlíme vám, které šampony patří na které vlasy.. jak docílit lesku... nebo jak z poškozených vlasů udělat o několik stupňů zdravější vlasy.
Tak zaprvé. Základ krásných a kvalitních vlasů je určitě šampon. Většina lidí neumí rozeznávat šampony, proto také vybírají špatné šampony pro svoje vlasy. Máte suché a matné vlasy? musíte hydratovat! šampon s tímto zaměřením se hodí i na vlasy, které jsou zdravé a nezatížené. Máte vlasy, které se nadměrně mastí? Některé přípravky vyrábí šamony se zaměřením přímo na tento
''problém'' musíme si však pamatovat, že jsme každý byl obdarován nějakým typem a ten neovlivníme, můžeme pouze zlepšit. I takové vlasy je potřeba hydratovat. Máte li barvené vlasy. Je potřeba používat šampon na barvené vlasy. Šampon uhladí svrchní vrstvu a barva se lépe na vlasech drží a také pomáhá uzdravovat barvený vlas. Co se týče kondicionerů. Myslíme, že by je měl používat každý kdo má alespoň trošku delší vlasy. I kondicionery vybírejte podle typu vašich vlasů. Pamatujte si, že u vlasové kosmetiky je vždycky dobré si připlatit,jelikož opravdu kvalitní vlasová kosmetika je samozřejmě trošku dražší a lze ji zakoupit v kadeřnických potřebách. Máte li vysušené a poškozené vlasy, doporučujeme dělat jednou až dvakrát týdně zábal na vlasy, který uděláte tak, že na umyté mokré vlasy nanesete ''mnoho'' kondicioneru...zabalíte vlasy do igelitové čepice a přes čepici dáte ručník... necháte působit cca 15 minut a poté smejete... vlasy se po čase výrazně zlepší.
Také si pamatujte, že i hřeben je pro vlas zlo. U krátkých vlasů je to celkem jedno ale u polodluhých až dlouhých vlasů je nejlepší řídkozubý obyčejný hřeben. žádné kartáče apod. To je to nejhorší co můžete pro vaše vlasy udělat. Například italové češou vlasy pouze svými vlastními prsty..je to nejzdravější. Dávám vám sem pár obrázků s kondicionery a šampony, které jsou kvalitní :)
Dále jste mohli určitě slyšet o technice regenerace vlasů, která spočívá v tom že se regenerace zažehluje pomocí speciální žehličky do vlasu. Tento úkon dělají již v mnoha kadeřnictvích a musím říct, že opravdu funguje. Mějte se krásně a snad vám tyhle rady pomůžou :) s láskou :*


skvělý šampon na mastné vlasy


snad nejlepší šampon na barvené vlasy od značky schwarzkopf essensity, který vyrábí i barvy


šampon na poškozené vlasy, který opravdu funguje



šampon schwarzkopf bonacure pro lesk vlasů




Ke všem těmto šamponům prodávají i balzámy. Nezapomeňte, že než pocítíte rozdíl, bude to chvilku trvat. Nic se nezmění ze dne na den :)
Mějte se krásně :***




4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. I love Loreal Paris !
      lovely blog !
      If u want follow me or write comment ;*

      Vymazat
  2. Tyjo vůbec jsem nevěděla, že se Míša učí kadeřnicí! Tak to je senza! :-) Dobrý nápad to takhle zužitkovat i na blog! ...To my dvě nemůžeme ...chodíme totiž na gympl a nikoho by asi nezajímal článek o matematice :-D

    OdpovědětVymazat
  3. super clanok, rozhodne uvitam viac takychto, ked uz tu mame odbornicku. Ja si vlasy prakticky necesem, len obcas, ked uz mam pocit, ze to potrebuju pouzijem Tangle teezer:)

    OdpovědětVymazat